Get it girl, get it girl!

Am zis sa mai trec pe-aici ca, usor usor, sa schimb directia smiorcaitoare pe care a luat-o blogul. Nu vin chiar cu mina goala si va anunt ca am reluat alergarile! 

Da, s-a intimplat saptamina aceasta, desi era in agenda de ceva vreme, insa o gripa foarte insistenta si lunga m-a impiedicat. Problemele medicale nu sunt 100% rezolvate, in sensul ca piciorul este tot amortit, insa partea buna e ca functioneaza normal. Yey!

Luni dimineata mi-am luat echipamentul din dulap, mi-am pus castile si am pornit la trap. Trebuie sa recunosc ca am avut citeva momente de ezitare inainte de a ma echipa, insa stiam ca in momentul in care sunt pregatita nimic nu ma mai poate intoarce, nici macar ploaia!

Ultima alergare a fost anul trecut pe 27 noiembrie…4 luni au trecut de atunci! Holy shit! Si cit de mult mi-a lipsit! Am avut o senzatie atit de ciudata si placuta in momentul in care mi-am pus echipamentul si incaltarile, o senzatie de „acasa” si bucurie. Mi s-a confirmat inca o data ca running bug m-a infectat si asa ramin 🙂

Am inceput de la zero, cu vechia mea aplicatie de care am mai povestit. Saptamina 1, ziua 1 : 1 minut alergare, 1 minut jumatate mers rapid, de 6 ori.

Ma asteptam sa fie mai greu, sa ma sufoc din primul minut, sa am dureri in piciorul amortit, sa-mi ajunga pulsul la 180,  practic ma pregatisem pentru orice, poate era nevoie chiar sa nu pot termina antrenamentul. N-a fost cazul! Dupa minutul alergat recuperarea din timpul mersului a fost rapida, singutul lucru care m-a deranjat la un moment dat a fost un discomfort in partea dreapta, sub coaste, practic o durere de ficat. Nimic anormal, conditia mea fizica nu e cea mai buna dupa atita pauza, iar explicatia este simpla si logica. O anuminta cantitate de singe se acumuleaza in ficat, acesta creste si capsula care-l inveleste se comprima dind astfel aceasta durere. Neplacerea a trecut in ultimele doua minute de alergare, asa ca totul a fost ok. Ma avind sa spun ca am simtit si ceva similar cu runner’s high, in mod cert endorfinele au fost eliberate la sfirsitul antrenamentului si afisam un zimbet timp pe fata. Cu certitiudine, primul antrenament a fost un succes!

Mi-am propus sa alerg de trei ori pe saptamina, asa cum cere si aplicatia, desi tentatia sa ies in fiecare zi exista, iar peste trei saptamini, cind durata de alergare continua e suficient de mare si evolutia buna (sa speram!!!) sa reiau si cardiobox-ul, cu cite 10 minute de antrenament, crescut gradual la fiecare antrenament.

S-a facut primavara de-a binelea, hai sa iesim cu totii, poate facem antrenamente virtual impreuna sezonul asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *