O mica recapituale

Zilele trecute mi-am adunat niste date din aplicatia mea, curioasa fiind cam citi kilometri am alergat sau am mers de cind mi-am luat ceasul sport. Adevarul fie spus, ma cam maninca talpile sa ies la o alergare, mai ales ca saptamina asta a fost si inca este foarte cald si insorit pe meleagurile noastre. Am zis sa nu fac vreo prostie si sa astept totusi aprobabrea medicului data fiind situatia actuala. Oricum, saptamina viitoare iar am o intilnire cu medicul neurolog si un subiect de discutie este chiar acesta, cind imi pot relua activitatea fizica si ce am voie. Sa revenim…

Nu am pus la socteala alte sporturi pe care le-am practicat in perioadele respective (iunie 2017 – decembrie 20180), ci strict pasii parcursi si numarul de kilometri aferenti plus sesiunile de alergare. Asadar mi-am facut un tabel cu 3 categorii, pe luna, insa voi prezenyta doar datele generale, acumulate.

Activitate (generala) extra sportiva

In 2017iunie-decembrie am adunat 3 202 870 pasi insumind 2 138,38 km, asta insemnind in medie 457 552 de pasi pe luna, respectiv 305,4 km.

In 2018 – ianuarie-decembrie (am trecut ultima luna a anului de dragul recapitularii, insa am fost complet inactiva din cauza problemelor de sanatate). Pasi 5 075 663, adica 3 129 km. Media pe luna fiind: 422 971 pasi in 260,76 km.

Alergare

2017 (iunie-decembrie): 591,5 km, o medie de 84,5 km pe luna, 21,1 km pe saptamina

2018 (ianuarie-decembrie): 623 km, adica 51,21 km pe luna si 13 km pe saptamina.

Initial am fost suprinsa sa constat ca diferenta de cifre dintre cei doi ani nu e foarte mare, parctic 7 luni (2017) versus 11 luni (2018), cel putin la alergare. Mai ales ca anul trecut m-am antrenat pentru cele 4 curse oficiale. Ok, n-au fost pe distante lungi (5,10,16,10 km), dar totusi. Apoi mi-am amintit ca 2018 m-a pus pe tusa de citeva ori – in ianuarie am avut o entorsa capatata in mod stupid la zumba, dupa cursa din iunie am avut insolatie si la vreo saptamina m-au luat durerile de sale asa ca am ajuns pe la fizio (cred ca am dus pe picioare hernia luni de zile, retroactiv gindint), iar decembrie, din acelasi motiv am fost redusa la tacere si repaus in mod barbar.

Surpriza a venit si de la numarul de kilometri alergati in cei doi ani: 1 214,5! Aveam impresia ca sunt mai putini, ceea ce face bucuria si mai mare. La fel si „inversunarea” de a trece cit mai repede inapoi la treaba.

Anul asta, cum am toooot spus si m-am plins, nu am alergat nici macar o suta de metri, in schimb am mers de trei ori pe saptamina obligat-fortat drept activitate fizica. Astfel ca, in ianuarie la capitolul sport/training (mers) am inregistrat 58,1 km, iar pina acum, in februarie 35,8 km. Spre amuzamentul general, daca te uiti la traseul parcurs intr-o zi ai zice ca imi caut cheia pierduta 🙂

Cred ca nu va ajuta cu nimic acest articol destul de dezlinat si neprofesionist facut, dar pentru mine a fost interesant sa vad aceste cifre si in moul acesta haotic. Cind voi relua alergarea imi voi face un spreadsheet complet pentru o mai buna analiza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *